Η Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών (keraies.eett.gr) είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις κατασκευές κεραιών που είναι αδειοδοτημένες ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.

Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τους πολίτες.

To keraies.eett.gr αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ και λειτουργεί πιλοτικά.

  Αναζητήστε την κεραία που σας ενδιαφέρει

Αναζήτηση βάσει Δήμου/διεύθυνσης/θέσης

Μπορείτε να αναζητήσετε τις κατασκευές κεραιών σε έναν Δήμο ή σε συγκεκριμένη διεύθυνση.

Αναζήτηση σε περιοχή μέσω χάρτη

Μπορείτε να αναζητήσετε τις κατασκευές κεραιών σε μια περιοχή μέσω χάρτη.


Πώς να αυξήσετε την τηλεφωνική λήψη. Πώς να ενισχύσετε ένα τηλεφωνικό σήμα: οι αιτίες ενός κακού σήματος και της λύσης do-it-yourself. Μέθοδος λογισμικού για την ενίσχυση ενός κυψελοειδούς σήματος

6 Τρόποι για να αυξήσετε το σήμα του WiFi στο κινητό σας

 

Αν έχετε παρατηρήσει οτι το wi-fi καταναλώνει πιο γρήγορα την μπαταρία σας απο οτι συνήθως, ή αν είστε συνδεδεμένος αλλά το internet δεν είναι και τόσο γρήγορο, τότε το πρόβλημα είναι  η ασθενής σύνδεση WiFi δικτύου. Προβλήματα με το wi-fi μπορούν να εμφανιστούν απο οτιδήποτε, από χοντρούς τοίχους στο σπίτι , απόσταση στη σύνδεση ή και ακόμα απο κακό εξ΄αρχης σήμα . Παρακάτω θα δούμε έναν οδηγό για το πώς θα αυξήσετε το σήμα του wi-fi.

1.Αλλάξτε την συχνότητα του WiFi στα 5GHz

Τα περισσότερα android τηλέφωνα μπορούν να τρέχουν στην συχνότητα των 5GHz καθώς και στην παλιά των 2.4GHz.
Τι σημαίνει αυτό? Στην μεγάλη συχνότητα, όπως αυτή των 5 GHz, η δοσοληψία των δεδομένων γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Υπάρχουν 23 κανάλια των 20 MHz στην συχνότητα των 5 GHz, που είναι αρκετά παραπάνω απο τα 14 κανάλια των 2.4 GHz.

Εάν το router σας λειτουργεί στην συχνότητα των 5GHz (τα πιο καινούργια λειτουργούν) τότε ρυθμίστε την συσκευή σας σε αυτή την συχνότητα πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις -Wi-Fi – Για προχωρημένους Wi-Fi συχνότητα και στην συνέχεια επιλέξτε το Auto. Με αυτή την κίνηση η συσκευή σας θα λειτουργεί στην συχνότητα των 5 GHz όταν αυτή είναι διαθέσιμη.>
androidpit-wifi-frequency-band-w782

2.Παρακολουθήστε ακριβώς που υπάρχει καλύτερο σήμα

Έχετε μερικές φορές βρεθεί να περιφέρεστε γύρω απο μια περιοχή ή σε ένα κτίριο ψάχνοντας το τέλειο σήμα, αλλά διαπιστώνετε οτι οι μπάρες του σήματος Wi-Fi είναι ανακριβής? Για να σημαδέψετε τα σημεία που πιάνει καλό σήμα, κατεβάστε την εφαρμογή Wi-Fi Signal Booster, Επιλέξτε manual Boost, και έχετε το νου σας που θα σας υποδείξει η εφαρμογή το καλύτερο σήμα.

androidpit-wi-fi-signal-booster-w628

3.Ρυθμίστε το τηλέφωνο σας ωστε να αποφεύγει κακές συνδέσεις

Στις ρυθμίσεις των Android έχει μια πολύ ωραία μικρή επιλογή που επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να αποφεύγει κακές συνδέσεις Wi-Fi, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν σαρώνει για διαθέσιμα δίκτυα θα προτιμήσει αυτά με το καλύτερο σήμα. Για να γίνει αυτό απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Wi-Fi – Advanced Options. Εκεί έχει μια επιλογή αποφυγής κακής σύνδεσης.

AndroidPIT-WiFi-Avoid-Poor-Connections-w628

4.Ελένξτε αν η θήκη μπλοκάρει το σήμα

Πολλές θήκες κινητών μειώνουν την ισχύ του σήματος του Wi-Fi, ακόμα περισσότερο εάν ειναι απο μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για μεγαλύτερη προστασία. Για να δείτε εάν η θήκη σας επηρεάζει το σήμα κάντε ένα τέστ ταχύτητας μέσω της Ookla δύο φορές. Την πρώτη με την θήκη και την δεύτερη χωρίς την θήκη. Αν δείτε διαφορά στην ταχύτητα τότε προτιμήστε κάποια άλλη θήκη.
AndroidPIT-Ookla-SpeedTest-Results-w628

5.Τοποθετήστε το router στο καλύτερο δυνατό σημείο

Ένα απλό τέχνασμα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την σύνδεση wifi στο σπίτι είναι η βελτιστοποίηση της θέσης του router. Συχνά το τοποθετούμε δίπλα απο το σταθερό μας τηλέφωνο, χωρίς αυτό να είναι το ιδανικότερο. Μία σωστή θέση για το router είναι στο κέντρο του σπιτιού, συνήθως στο σαλόνι

wifi-solver-fdtd-2-w628

6.Φτιάξτε μια κεραία DIY

Αν τα παραπάνω έχουν αποτύχει, είναι ώρα για κόλπα τύπου McGuyver! Αν πραγματικά χρειάζεστε καλύτερο σήμα τότε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας παραβολικό πιάτο για να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες λήψεις. Είναι άλλωστε μια μικρογραφία ενος δορυφορικού πιάτου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα μεταλλικό πιάτο ή μπολ ή ακόμα και ενα κομμένο κουτάκι αναψυκτικού. Μπορεί να μην είναι η πιο πρακτική λύση για κάθε φορά που ψάχνεις σήμα, σίγουρα όμως έχει πλάκα.

 

Parabolic-Radio-Dish-w628

Buzz Mobile


Καλύτερο Σήμα WiFi Σε Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού (+ Video)
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Nd2PkIi9AoM[/embedyt]

Εύκολη Δημιουργία WiFi HotSpot στα Windows και το Κινητό

Με τη δημιουργία WiFi hotspot μπορούμε να μοιραστούμε την ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεσή μας στο ίντερνετ με όλες τις ασύρματες συσκευές μας. Δείτε πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό με την υπηρεσία Hosted Network των Windows, μετατρέποντας τον υπολογιστή μας σε ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού: 

Μπες στο newsletter του PCsteps